De Betrouwbare Mannetjes

Voor een Betrouwbare Mening

De trotse echtgenoot

Niemand kan zo goed een foto ontleden als Hans Aarsman. Uit het onlangs door de Betrouwbare Mannetjes onderschepte vroege werk van Aarsman blijkt evenwel dat ook de meesterkijker heeft moeten leren. Hieronder elke week een foto uit de tijd dat Aarsman nog een Aarsmannetje was.

We doen net alsof we niets van deze vrouw weten. Dan zien we meer.

De vrouw komt een oude bekende tegen. Samen dragen ze een (vermoedelijk zwaar) doosje. Wij zijn niet de enigen die benieuwd zijn wat daar in zit. Ook een opdringerige, wat oudere vrouw is nieuwsgierig en komt kijken. Gehaakt tasje om de pols. Bruine bril op. Ze lijkt wat jaloers.

De rode sticker en het zwarte Keltische kruisje op de doos doen vermoeden dat het hier om post van een tarotvereniging gaat. Meer weten we eigenlijk niet. Wat we wel duidelijk zien is dat de vrouw erg blij is de man te ontmoeten. Op de achtergrond zien we de echtgenoot van de vrouw. Hij draagt een matrozenpak. Is hij kroonprins? Kunnen we wel van uit gaan. Ook de echtgenoot kijkt tevreden. Hij is trots op zijn vrouw. En hij hoeft niet te tillen. Als we goed kijken zien we dat hij de oude bekende goed in de gaten houdt: “Ik heb jou wel door vriend,” lijkt hij te denken.

Hans Aarsman

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 29/01/2013 by in Betrouwbare Aarsmannetjes.