De Betrouwbare Mannetjes

Voor een Betrouwbare Mening

Onze Droom voor ons Nederland, Inspiratie voor de Koning.

enhanced-buzz-17155-1360977731-3

Majesteit,

In onze droom staan wij op oneindig lijkende weilanden, maar in de verte afgeschut door duinen. Wij staan niet op het gras zelf, maar op een stapeltje pallets en staan op het punt ons publiek toe te spreken. In eerste instantie staat er geen publiek, maar nog voor wij ons daarover hebben kunnen verwonderen staat het weiland vol, en lijkt het meer een stadsplein. Ja, het is een beetje moeilijk uit te leggen. Wij willen onze speech beginnen, maar Maartje van Weegen, die sprekend op Piet Bambergen lijkt, komt ons vertellen dat we moeten rennen, omdat we anders de trein missen. Wij worstelen ons door het publiek en rennen de kerk in, waar onze trein al klaar staat. Maar we komen er niet in. Telkens als we dichterbij komen, rijdt de trein een stukje verder weg. We rennen van het station af, wat ineens geen kerk meer is, en eigenlijk ook nooit lijkt te zijn geweest, ofzo.  Prinses Amalia staat op het achterste balkon. Ze schreeuwt naar ons, maar wij verstaan enkel gehinnik. Hans Wijers komt naast ons rennen. Hij heeft weliswaar zijn maatpak aan, maar hij houdt ons opvallend makkelijk bij, zegt dat we een beetje door moeten rennen, en haalt ons zo weer in. Hij springt achterop de trein, die ineens weg lijkt te zijn. Uw moeder, koninging Beatrix, houdt ons staande. Ze stelt ons gerust, en aait ons over de bolletjes.

Wij blijven haar Betrouwbare Mannetjes.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 01/03/2013 by in Meningen.