De Betrouwbare Mannetjes

Voor een Betrouwbare Mening

10. Festina / Lente

Rokjesdag. De Betrouwbare Mannetjes hoorden het echt deze week. De poëtische observatie van Martin Bril was bij zijn leven al verworden tot een non-event waar de arme man drie keer per jaar voor moest komen opdraven, na zijn overlijden is het aan de beesten overgeleverd. We hadden onze tussenjas nog niet uit de kast getrokken, of men riep het al. Lente! Het is lente! Inmiddels staat gewoon de kachel weer aan. En morgen kan de slee weer van zolder. Witbiertjes ongeopend in de ijskast. Niks lente.

De snelheid waarmee u uw mening geeft wordt steeds belangrijker. Hijgerigheid wint het met grote regelmaat van accuratesse. Begrijpelijk. Een oordeel is zo geveld, en als u bij de eerste duiders hoort, bent u verzekerd van een luisterend oor. Een klassieke valkuil. De meeste meningenongevallen zijn immers een direct gevolg van haast.

Veel onderwerpen zijn ook te ingewikkeld om meningsgewijs uit de heup te schieten. Chavez dood? Hoera! Of is hij meer dan de Americanofobe malloot waar u en de boze mannen van Elsevier hem graag voor houden? Neem die biochemische routekaart. Niets van te begrijpen. Alsof u al uren rondrijdt op de Périphérique. Pedovereniging Martyn in hoger beroep? Verbieden die handel. De vrijheid van vereniging moet natuurlijk wel een beetje gezellig blijven. Prima mening, maar nu zit u dus mooi wel naast Henk Bres op het opiniebankje. Dat kan nooit een goede plek zijn. Laten we eerlijk zijn. U had zich beter kunnen voorbereiden.

En zelfs als het eenvoudig lijkt, kunt u er behoorlijk naast zitten. Zuid-Amerikacorrespondente annex kermiswaarzegster Marjon van Royen kwam dronken in de uitzending bij Radio Rijnmond. Glazen bol verruild voor glazen Bols. Daar konden we ons alvast vrolijk over maken. Gênant! Toch leek de aangezwengelde Schadenfreude vervelender dan Marjons dubbele tong. Bovendien luisteren wij nog altijd liever naar een beschonken Marjon van Royen dan dat we moeten kijken naar het zoveelste slappe tweetje met foto van dito tietje van haar naamgenoot Heleen.

Nee, een snelle mening is zelden een goede mening. Dat kunnen enkel de hele groten. Tot u zover bent: rustig aan. Oefenen, oefenen, oefenen en in de tussentijd uw haastige stellingname beperken tot lichtere zaken. De opvolgster van Sacha de Boer (Annechien), Cohen die nu eindelijk eens tegen anderen kan zeggen dat ze hebben gefaald. Of anders de perikelen rondom de huldiging, waar Hans Wijers zijn zorgvuldig opgebouwde imago van competent bestuurder razendsnel te grabbel gooit door het ene feestbedervende oubolligheidje op het andere te stapelen, terwijl hij zich rechts ziet ingehaald door het Republikeins Genootschap dat van de huldiging een Sensation White voor saaie blanke mannen wil maken.

Wat u ook doet, begin niet over doping. De Festina-affaire was leuk, Armstrong werd al vervelend en nu, na een week Michael Boogerd, is zelfs voor ons de maat vol. Laat de heren en dame wielrenners voor al hun biechten in vredesnaam één dag uitkiezen. Daarna houden we er collectief voor altijd over op. Ons advies voor deze week: Niks geen rokjesdag: Kerfstokjesdag.

Veel plezier van uw nieuwe mening!

Advertisements

One comment on “10. Festina / Lente

  1. Sterling
    05/07/2014

    It’s hard to find your blog in google. I found it on 15 spot, you should build
    quality backlinks , it will help you to get more visitors.
    I know how to help you, just type in google – k2 seo tips

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 11/03/2013 by in Columns Volkskrant (archief).