De Betrouwbare Mannetjes

Voor een Betrouwbare Mening

13. Herrijzenis

Is die man helemaal gek geworden? Het is verdomme geen stageplaats! Lichtgewicht! De commentaren logen er niet om. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ook wij het woordenboek nodig hadden om template op te zoeken, maar De Betrouwbare Mannetjes zijn dan ook (vooralsnog) geen voorzitter van de Eurogroep. En nu had Jeroen Dijsselbloem dus achteloos de suggestie gewekt dat ons spaargeld nergens meer veilig is. Mooie boel.

Over de inhoud hoorde je niemand, we hadden wel wat anders aan ons hoofd. Want wacht maar tot de financiële markten dit zouden horen. Nee, die gingen dit helemaal niet leuk vinden, de financiële markten. We stonden er weer fraai op. Domme, domme Jeroen. Bespot en met kruis op de rug en doornenkroon om de slapen de heuvel opgestuurd. Door buitenlandse pers, door binnenlandse experts, door Frits Wester. Een lange lijdensweg lag in het verschiet. Daar konden we gerust van uitgaan.

Maar misschien moesten we wel blij zijn met iemand die eindelijk niet handelde uit angst voor de menopauzale beurzen en ook onder grote druk vasthield aan zijn boodschap, zijn overtuiging? De veroordeelde zelf was in ieder geval niet van plan zijn kruisiging af te wachten. Die begon al aan zijn herrijzenis, nog vóór het slotkoor goed en wel werd ingezet. En verdomd, binnen 24 uur was alles anders. Van schlemiel tot Verlosser. Enkel door het verkondigen van De Waarheid. Hoera voor Onze Jeroen! Gelijk Hem was Hij er voor ons. Hij, die zich niet had laten temmen door de hogepriesters van Wall Street en de City. Een standbeeld voor de nieuwe Messias!

Natuurlijk, we lieten ons een beetje meeslepen. Het had waarschijnlijk te maken met alle Passies die wij de afgelopen week hebben verslonden. De Matthäus (partituur mee!), De Johannes (misschien nog wel mooier), en De Jörgen Raymann (Jörgen Raymann?). En nu was daar dus Dijsselbloem. JD als opvolger van JC. We zaten propvol. Erbarme dich, mein Gott!

De Betrouwbare Mannetjes hebben weinig kaas gegeten van economie. Daar zijn wij gewoon eerlijk in. Het enige wat we weten is dat we de afgelopen periode voornamelijk hebben moeten horen hoe het niet moet. En zelfs daar was niemand het over eens. Verder blijven we vooral achter met vragen. Betekende template nou wel blauwdruk, of is het toch gewoon sjabloon? En wat is eigenlijk het verschil tussen een blauwdruk en een sjabloon? En belangrijker, waarom hadden we in godsnaam naar Frits Wester geluisterd?

Er komen elke dag nieuwe vragen bij. En zo wordt het bijna onmogelijk een beetje een solide standpunt in te nemen. Waar u vandaag van overtuigd bent, daar gaat u morgen weer aan twijfelen. Past u dus voortaan een beetje op met langs de weg staan om de kruisdragers naar Golgotha te bespotten. Voor u het weet volgt u ze de woestijn in.

Voor deze week zouden wij u de volgende mening willen meegeven: Ook ik vind Wilfried de Jong de perfecte presentator voor Zomergasten, al hoop ik wel dat er te zijner tijd een hoop op hem aan te merken valt.

Veel plezier van uw nieuwe mening!

Advertisements

One comment on “13. Herrijzenis

  1. Johng293
    23/05/2014

    You are my inspiration , I have few web logs and very sporadically run out from to brand. faeefekeakdb

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 02/04/2013 by in Columns Volkskrant (archief).