De Betrouwbare Mannetjes

Voor een Betrouwbare Mening

19. Kleine Pauze

Goed. Een nieuwe koning, de juiste doden netjes herdacht en Ajax gewoon kampioen. En nu? Nou, Heleen ‘wie wil mijn tieten zien’ van Royen lichtte ter promotie van haar boek haar drang om bij het minste of geringste haar tieten te laten zien nog maar eens toe. En Patricia Paay kwam natuurlijk met La Paay, de langverwachte biografie. De ex-Madame Curry onthulde met wie ze door de eeuwen heen zoal de lakens heeft gedeeld. Geen van de Betrouwbare Mannetjes werd genoemd, wat bij de een dan wel de ander tot opluchting respectievelijk grote teleurstelling leidde.

Moet ik over dit soort onzin nou ook al een mening hebben, horen wij u denken. Normaal gesproken graag. De Betrouwbare Mannetjes zien het liefst dat u over alles een mening heeft. Toch leek het hier zelfs ons nog wat vroeg voor. We pakten de kranten er nog maar eens bij. Tja. U kunt natuurlijk nog wel even voort met het fietstunneltje onder het Rijksmuseum, maar dat was het dan ook wel. Meivakantie, Kamer met reces, stijgende temperaturen.

Het is vast niet dat de moord op Helmin Wiels geen goede mening waard is, maar het kwam deze week gewoon allemaal net niet lekker uit. En was Frans Weekers enkele weken terug met zijn leugentjes geconfronteerd, dan hadden we een waar opiniebachanaal voorgeschoteld gekregen. Nu vinden we Frans’ fraude schandalig, maar het Kabinet ervoor terugroepen, daar zat niemand op te wachten. Die staatssecretaris zou heus niet weglopen. Dat moesten we van het mooie weer nog maar zien.

In gedachten slenterden we al met onze wc-rol onder de arm langs de Alpenkreuzer van de buren. We werden zelfs gedwongen een mening over Mart Smeets te hebben. ‘Als je dat gelooft ben je nog stommer dan je er uit ziet,’ had ie tegen Matthijs van Nieuwkerk gezegd. Gedurfd, voor iemand die doorgaans pas tijdens de Tour de France zijn Noorse trui verruilt voor een caleidoscopische pastelpyjama. Verwarrend hoor. La Smeets. In mei.

Er leek zo weinig te melden dat Volkskrant-columnist, cabaretier, theatermaker en full-time Johan Fretz, Johan Fretz, besloot zijn twitteraccount maar op te heffen. Goed, je hebt een onderwerp voor je column, maar het meningencircus bewijs je er geen dienst mee. Je terugtrekken als het even tegenzit, wij zien het liever niet.

Maar begrijpen doen we het wel. We waren tot nu toe ook niet verwend. En als de teenslipper eindelijk weer uit de kast kan en er bij Pauw en Witteman iemand over vermiste meisjes in Amerika mag praten, bent u natuurlijk snel geneigd te denken dat het meningenseizoen voorbij is. Maar pas op: dit is slechts de kleine pauze. Dus eet nou niet al uw brood al op, de grote moet nog komen. Hup, aan het werk. Twitteraccountje heractiveren en gaan. Eén komkommer maakt nog geen zomer.

Voor de komende week adviseren wij u de volgende mening:

Met een beetje knappe 3D-printer hebben we straks geen exotische naaiateliers of staatssecretarissen meer nodig.

Veel plezier van uw mening!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 13/05/2013 by in Columns Volkskrant (archief).