De Betrouwbare Mannetjes

Voor een Betrouwbare Mening

27. Rust

Was het februari geweest, dan hadden de Betrouwbare Mannetjes nog even snel een extra stagiaire ingewerkt. Masturberende mailmevrouw, fietsend negertje, de Schultz-Verhagentjes, het lag allemaal voor het oprapen. Wat zou Frénk hier van vinden? Of Prém? Vast iets bijzonders. Iets waar we dan ook weer wat van zouden kunnen vinden. Maar het is juli. De tv-tafels waren al even leeg, en nu is het ook de beurt aan de vaste krantenjongens. De tassen worden gepakt, de fietsdrager zit achterop de wagen, en ook uw serieuze mening wordt op een laag buta-pitje gezet. Het opinieseizoen is ten einde.

Zonde natuurlijk. De professionals hadden er wel raad mee geweten. Met Eurlings, de zoveelste Limburger die zich in laat met een corrupte organisatie, of de jaarlijkse spijt voor het gebrek aan excuses rond Keti Koti. En de mazelen. God, de mazelen. Als iets alles in zich had voor een goede rel. Maar iedereen snakt al weken naar de eindstreep. Het was dan ook een loodzwaar seizoen. Johannes was nog niet van het strand getrokken, of het conclaaf diende zich aan. En juist op het moment dat u de lachers weer eens op uw hand had met iets die u wist dat zou komen, werd u geconfronteerd met een grensrechterprobleem. En toen wist u nog niet eens dat zo’n afvoerbuis eigenlijk een duiker heet.

We zijn verwend. En misschien was zo’n daverende finaleweek ook wat veel geweest. We moeten ook hongerig blijven. Het is wel eens goed om de racistische Tourbabbel van wielerboertje Henk Lubberding links te laten liggen. Niet ingaan op de mensen die menen het direct voor de Fatal Attraction van Heleen Mees op te moeten nemen, of juist hun moppenboek meteen trekken, maar gewoon weer door. Op naar de campingreceptie, muntjes halen voor de douche en in de rij bediscussiëren wat sneller is, over Arnhem of over Maastricht. Laat de rest maar aan de zomercolumns van de mindere goden. En aan twitter natuurlijk, de oliebron van het natte vingerpeilwerk die ook volgens de dunne zomerkrantjes vast nog wel met enige regelmaat zal ontploffen.

Rust lekker uit, want het komende seizoen zal er niet lichter op worden. Vers nieuws, nog meer talkshows. En hoewel het af en toe zo lijkt: het is geen wedstrijd. Natuurlijk is het fijn dat we veel te menen hebben, maar u hoeft niet in elke mening uniek te zijn. Unieke mensen zijn er al genoeg, zeggen wij altijd maar. Uw opvatting is niet per se interessant omdat hij dwars is. Soms is een stalker gewoon een stalker. Hoe treurig dat ook is.

Durf eens een normale mening te hebben. De bijzondere kunt u gerust overlaten aan de Mariska Orbàn-de Haasjes en Mohammed Enaïtjes van deze wereld. Daar zal u juist weer goed bij afsteken. En vrees niet: ook Humberto Tan en Eva Jinek zullen er straks niet voor zullen terugdeinzen om wat rare standpunten uit te nodigen. Zodat wij ons allemaal wat normaler kunnen voelen.

Voor de komende zomer adviseren wij u de volgende mening:

Over Arnhem is sneller.

Veel plezier van uw mening!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 08/07/2013 by in Columns Volkskrant (archief).