De Betrouwbare Mannetjes

Voor een Betrouwbare Mening

42. Onschendbaar

Als hij ertoe in staat zou zijn, had hij zijn gezicht zeker in een grimas getrokken. Poetin was woedend. Een diplomaat, daar blijf je met je poten van af. En dus bood Timmermans zijn excuses maar aan. Om vervolgens op facebook wel nog even te vermelden rien te regrette te hebben. Gearresteerde actievoerders, ongevraagd speechende actrices, en nu de arrestatie van de onschendbare Borodin. Nee, de Betrouwbare Mannetjes zijn blij als dat Nederland-Ruslandjaar voorbij is. Iran-Israëljaren verlopen doorgaans harmonieuzer.

Gelukkig hadden we het druk zat. Zwarte Piet ligt al weer enkele weken in de schappen, en Quincy Gario, vorig jaar nog hardhandig gearresteerd bij een sinterklaasoptocht, mocht in het Heilige der Blanke Mannenheiligen opdraven om op het racistische karakter van de roodbelipte knuffelklauteraar te wijzen. Bij Pauw en Witteman tegenover Henk Westbroek in plaats van geboeid op het koude novemberplaveisel. Wij wisten niet wat we zieliger vonden. Henk hyperboolde er met zijn jonge-borrelpraat vrolijk op los en ook op de steun van medeminderheid Cornald Maas hoefde Gario niet te rekenen. Met alle macht probeerden de heren het de dwalende neger uit te leggen. Haha, die zwarte knecht, racisme? Wat haalt die jongen zich in zijn kleinere hoofd? En zo werd er weer een discussie de nek omgedraaid. Dag Sinterklaasje, tot volgend jaar!

De Blanke Man. We hebben het met hem te doen. Jarenlang was hij Koning, Keizer en Admiraal. Nu moet hij toezien hoe zijn bevoorrechte positie van alle kanten wordt aangevallen. Hij is toch geen seksist, heeft toch niets tegen buitenlanders, en het was toch gezellig zo? Waarom moet iedereen nou zo ingewikkeld doen?

Nee, die Borodin mag dan zeuren, als er iemand last heeft van inbreuk op zijn onschendbaarheid is het de blanke man. Die kan al jaren niet meer starnakel zijn kinderen in het gareel meppen zonder dat een stel gefeminiseerde politie-agenten hem lastig komt vallen. Ooit maakte hij in de kleedkamer nog ongestraft een paar goeie homograppen over de coïtus per anum, zonder zich zorgen te hoeven maken over welk slavernijverleden dan ook. Daar was geen Verdrag van Wenen voor nodig. Inmiddels weet hij van gekkigheid niet meer welke speelgoedfolder hij wel of niet rond kan laten slingeren. En dus lacht hij het weg, of scheldt hij digitaal zijn frustratie van zich af, zich vastnagelend aan de status quo. Natuurlijk is hij voor rechtvaardigheid, maar het moet niet ten koste van hem of zijn feestje gaan. Stinkhoer.

We kunnen het hem eigenlijk niet eens kwalijk nemen, de arme ziel. Begrijp ons niet verkeerd. Wij hebben niets tegen blanke mannen. Sommige van onze beste collega’s zijn blanke man. En het is ook geen pretje. Alles verandert, hij moet zijn privileges delen, en dat is niet eerlijk. Wellicht als we onze excuses aan hem aanbieden. Dat hij zich dan weer wat beter voelt. We hoeven het niet eens te menen.

Voor de volgende week adviseren wij u de volgende mening:

Straks niet gaan zeuren als Meneer Aart door de bezuinigingen 24 uur in dezelfde plasluier rond moet lopen.

Veel plezier van uw mening!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 14/10/2013 by in Columns Volkskrant (archief).