De Betrouwbare Mannetjes

Voor een Betrouwbare Mening

19. Gewoon

‘Als je 49 bent is het iedere keer weer feest als je bloed hebt’. We schepten onze respectieve kinderen net wat Kip Kerrie Hawaï op toen meesterkijker Hans Aarsman bij DWDD een close-up van de vagina van Heleen van Royen begon te duiden. Er stak een tampon uit. En ja hoor, bommetje vol. Hiep hiep hoera! Iemand nog vla?

De foto toonde de bloei van het leven, de uitstel van de naderende overgang, zo leerde Aarsman ons. Och ja, natuurlijk. Nu zagen wij het ook. Toch kon niet iedereen Heleens poes-pic op de juiste artistieke waarde schatten en we waren nog niet aangekomen bij het kiekje met wat zaad in heur haar, of Heleen kreeg op twitter al weer een volle lading over zich heen. Kan dat mens niet gewoon normaal doen? Walgelijk. Nee hoor. Vieze vrouw. Vieze, vieze vrouw. Vooral die ene foto. Nee, die andere. Bah, die ja. Gadver. Laat nog eens zien?

De Betrouwbare Aarsmannetjes zetten de zware monturen op het puntje van de neus en bekeken de situatie nog eens uitvoerig. Sinds Halina Reijn weten we immers dat niets de gemoederen zo snel in beweging brengt als iets vochtigs uit ‘t broekje. En Heleen was heerlijk. Natuurlijk was de Libresselfie nogal onsmakelijk, maar dat is wel vaker met echt grote kunst. Er was in ieder geval weer iets wat de tongen losmaakte. En we waren al zo verwend. Een week hadden we ons mogen vermaken met baardgrapjes over de man met de jurk. Veel leuker allemaal dan Boko Haram, of die Turkse put. En opwinderder vooral dan de verkiezingen, met dat oeverloze meer of minder. En die almaar repeterende debatten tussen Sophie in t Veld, Bas Eickhout, dokter Corrie van het CDA, een Tang en een varken. Nee, daar viel geen lol aan te beleven. Wist u trouwens al dat Geert Wilders heel foute vrienden heeft?

We legden onze hoornen brillen weer naast ons neer, en zagen dat iedereen uitstekend tevreden met zichzelf was. Wij hadden tenminste echte muziek. En Ilse probeerde de lul waarmee ze op het podium stond tenminste niet te verbergen. Nee hoor, daar konden we bij nader inzien ontzettend trots op wezen. Dan maar tweede. Zonder freakshow.

Na het Nederlands Elftal is er niets wat de mensen zo dicht bij elkaar brengt als het gemeenschappelijk afkeuren van zij die uit de pas lopen. Het is bij uitstek de manier om jezelf binnen de orde te plaatsen. Gewoon. Normaal doen. En gelieve uw tampons onvertoond, hops, de Hokatex-bak in te mikken. Zie het maar als de eerste voorbereidingen op weg naar het WK. Samen lekker normaal. Daar hoeven we ons heus niets voor te schamen. En dan hoeven we ons ook niet af te vragen of Geert misschien zelf geen foute vriend is.

Voor de volgende week adviseren wij u de volgende mening:

Misschien dat Giel Beelen hierna een recordpoging geen radiomaken kan doen.

Veel plezier van uw nieuwe mening!

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 19/05/2014 by in Columns Volkskrant.