De Betrouwbare Mannetjes

Voor een Betrouwbare Mening

23. Hollandse Nieuwe


 

Screenshot 2014-06-16 14.30.24

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Wat. Een. Wedstrijd. En die Cillesen. Echt, ongelooflijk. Nou ja, we hadden het natuurlijk wel een beetje aan zien komen, maar toch. Zo zie je maar, kunnen alle beschouwingen en analyses vooraf, weer de prullenbak in. Je hebt toch altijd een beetje geluk nodig. Die Spanjaarden hebben we in ieder geval vast gehad.

Sorry. We begrijpen dat u graag wilt nabeschouwen, maar wij kunnen echt niets zinnigs over De Wedstrijd zeggen. De Betrouwbare Mannetjes zagen nog net hoe de Brazilianen met hun openingsceremonie kosten en moeite hadden bespaard om in de loop van het toernooi nog een paar penalty’s te kunnen financieren, maar toen belde de drukker. En we konden het niet laten. We willen voetbal. We willen samba. We willen Hugo & Henri en hun gezellige zitkuil. Onze nieuwe maatjes. De rest zal ons worst wezen. En dat geldt ook voor u.

De zomervakantie staat voor de deur en daar had u het WK stiekem al een beetje bij gerekend. U kijkt wel uit om nog nieuwe klussen aan te nemen en laat u dus niet verleiden tot onnodige consternatie. Straks moet u nog avonden doorwerken om de boel op tijd af te hebben. Nee hoor, alles om het rustig te houden. En waarom ophef als er witbier is? Die jongen moet toch ergens wonen? En ach, die oudjes in Landgraaf zijn hooguit een beetje nat geworden. Polderpiet? Meuh, zie maar. Geen dubbelmandaat maar daryljanmaat. Hoe laat begint Honduras – Ecuador?

Het WK is een goudmijn. Voetbal is even divers als de rest van de meningentombola, maar veel vrijblijvender. Bent u het eens met Johan Derksen? Geniet er gerust even van, de man draait sneller dan Arjen Robben. Waant u zich liever de penvriendin van Arnon Grunberg? Stel ‘m een leuke vraag. Bent u voor de bondscoach of sluit u zich liever aan bij de Van Gaalhaatpolonaise van de Telegraafredactie en het Zuurhaus in Scheveningen? Wist u trouwens al dat het Braziliaanse elftal de Seleção wordt genoemd? Nee, u bent er zo een paar weken zoet mee.

Toch, het is vluchtgedrag. Want u wilt er nu nog niet aan denken, maar ook het WK is voorbij voor u er erg in heeft. En dan? Moeten we dan wéér verder met Volkert, of de strapatsen van Wilders? U kunt zich nog wel even richten op de evergreens, maar er komt een punt dat Zwarte Piet vervelender wordt dan de hipster, dat de verslaving van Wim Kieft ieders neus uitkomt, en zelfs de zoveelste schavuitendaad van Bernhard u gestolen kan worden. En over die Pikkety willen we al helemaal ophouden, voordat iemand inhoudelijke vragen gaat stellen.

Vooruit. U mag nog even op de bank hangen, het buikje over de broekriem, starend naar uw evenbeeld bij Studio Brasil. Maar daarna hup, oogkleppen af, en de netten ophalen. Het land is toe aan Hollandse Nieuwe. Desnoods met zuur.

Voor de volgende week adviseren wij u de volgende mening:

Het kan nog.

Veel plezier van uw nieuwe mening!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 16/06/2014 by in Columns Volkskrant.