De Betrouwbare Mannetjes

Voor een Betrouwbare Mening

32. Gewoon Nederlands

Er vallen een paar dreigsoezen op de mat en het hele land ligt weer overhoop. Natuurlijk, het zal er best inhakken zoiets, maar toch. Moeten die lui nou zoveel aandacht krijgen? Kijk nou, da’s toch gewoon een leuke vent? Nee hoor, niks engs aan. Trouwens, Linda zelf leek er op recente tv-beelden ook volstrekt onbewogen onder. En wat John betreft, als je toch al jaren bezig bent je real life succesformule uit te melken, dan is Big Brother is being watched misschien nog niet eens zo’n gek idee.

De Betrouwbare Mannetjes stonden net hun vulling op te stijven toen de compositietekening van de afperser van de De Molletjes werd getoond. Gooische Vrouwen zullen misschien voorzichtig naast zich op de bank hebben gekeken, maar dat was het dan wel zo’n beetje. Stond vorige week de wereld nog in brand, nu, opeens, viel alles een beetje stil. Ach, zo’n glurende pedo als Luigi C. hadden wij vroeger op de voetbal ook. Die oren van staatssecretaris Van Rijn zitten er toch nog gewoon aan? Nou, dan. Niks geen hysterische roep om een robotmeldpunt of anti-androïde stickers. Goed, Monstertruck Mario moest onderduiken, maar zelfs dat maakte, in tegenstelling tot onze, overigens uitmuntende, citroentaart, weinig tongen los.

Met de respectieve vrouwtjes in de Bijenkorf en de kinderen verzonken in de nieuwe Bijbel in gewoon Nederlands, staan wij al dagen heerlijk mee te bakken met Martine, Janny en Robèrt. God, wat waren we hier aan toe. Gewoon een lekker Hollands weekje. Alles van vreemde smetten vrij. Geen Jihad en Ebola, maar John en Linda. Geen World of Warcraft, maar Mario & Luigi. Hooguit een parapluutje hier en daar, maar ook dat ziet er altijd wel gezellig uit.

Nee, het was één eensgezinde Voice of Holland. Zelfs de Kamerzitting over ingrijpen tegen IS was zo gepiept.

Alle respect voor de heren boosdoeners uiteraard, maar een beetje reuring veroorzaken ho maar. Veel te Hollands allemaal. Nu neem je zoiets voor kennisgeving aan en ga je gewoon verder met het blindbakken van je taartbodem (tip: gebruik als je geen keramieken bakparels hebt, witte bonen, rijst of een andere steunvulling). Nee, voor een goed debat moet je er net wat meer kleur aan geven. Als die Gebakjesman nou bakhlava had laten bezorgen…

Lekker hoor, heel even de luwte in. Onder de herfstzon met een stuk perfect gegaarde Coulibiac opladen voor alle ellende die ongetwijfeld aan onze grens staat te rommelen. En de eerste voortekenen liegen er niet om. De F-16’s vliegen naar Jordanië, Dirk Kuijt uitgeraasd, de toekomst is Lingoloos. Nee, veel Hollandser wordt het er allemaal niet op. En dus gooien we de verwarming vast aan, vouwen we onze zuurverdiende Albert Heijn boerderijdiertjes in elkaar, en bladeren we nog maar eens door onze papieren Volkskrant. Het kan zo afgelopen zijn.

Voor de volgende week adviseren wij u de volgende mening:

Wat een leuke column. Als ik die toch eens kon delen.

Veel plezier van uw nieuwe mening!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 06/10/2014 by in Columns Volkskrant.