De Betrouwbare Mannetjes

Voor een Betrouwbare Mening

41. Deconfiture

De Betrouwbare Mannetjes kwamen net terug van de avondslijter met de laatste schoencadeautjes toen SGP-Kamerlid Elbert Dijkgraaf op tv voorbij kwam. Dit kon maar een ding betekenen: Pownews! Het vlaggeschip van omroep Powned bleek zijn laatste reguliere uitzending te hebben en vierde dat door een heuse toyboymol met instructies en verborgen camera naar Onno Hoes te sturen. Hoei! Als dit niet het definitieve krasje voor de Maastrichtse homo erectus zou betekenen…

Natuurlijk, het was een beetje een ranzig item. Maar we moeten niet vergeten wat de bijdrage van het programma de afgelopen jaren is geweest. Nee hoor. Razend effectief konden ze zijn. Een PVV’er ontmaskerd als Hongaarse pornobaron, een van die jongens had op een zeker moment een kapotte bovenlip, en natuurlijk onbeperkte zendtijd voor Elbert Dijkgraaf. Wie wil dat nou niet? En dat jennen van Job Cohen, dat was ook altijd lachen. Kinderen voor Kinderen liedje eronder. Klaar. Niks meer aan doen. En nu? Wij zagen het al weer helemaal misgaan. Ambassadeurs kwakten hun belastingvrije wagens bij wijze van spreken al tijdens de aftiteling weer ergens midden op de stoep.

Maar dit keer leek iedereen het eens te zijn. De gewezen meneer Verlinde was hier niet het grootste slachtoffer. Die bevestigde slechts op privacy-verachtende wezels te vallen. Nee, het programma zelf was vol op een ijsschots gevaren. En hier geen Goor of desnoods Geer die in the dying seconds een publieke deconfiture kon voorkomen.

Pownews. Normaal gesproken hadden we er helemaal niets op aan te merken. Echt niet. We keken wel uit. Niemand leek de afgelopen jaren zijn vingers aan de zelfverklaarde luis in de pels van de Publieke Omroep te willen branden. Voor je het wist had je die jolig dreigende  Rotterdammer voor je deur. Of anders was je de Vogelaar. Nee, vriendelijk glimlachen, fluwelen handschoentjes aantrekken, en gewoon over je heen laten komen.

Allemaal verleden tijd. Nu hoef je je alleen nog maar een beetje in te houden als je de Telegraaf op bezoek krijgt. En de Betrouwbare Mannetjes kunnen eerlijk gezegd niet wachten tot we weer een keer ongestoord met onze respectieve vrouwen naar een huishoud- dan wel erotische beurs kunnen.

Toch werd ook in de necrologieën weer benadrukt wat de positieve invloed van de roze plopkap is geweest. Goed, hier hadden ze zich wat vergaloppeerd, maar verder: brutaal, fris, harde satire. Terwijl het toch vooral uitdelen was. En als er eens weerwoord kwam, rolden ze als de eerste de beste Zuid Europese middenvelder over de mat. En was het bewaren van Hoes tot je allerlaatste uitzending om daarna als de eerste de beste Schettino van boord te gaan en verder geen verantwoording af te leggen ook niet tekenend voor de afgelopen vijf jaar? Dat bleef na de uitzending toch het meest hangen: de luis die zich definitief in de schaamstreek had gevestigd.

Voor de komende week adviseren wij u de volgende mening:

Kan de familie van Elbert Dijkgraaf ook weer gewoon op tijd naar bed.

 

Veel plezier van uw nieuwe mening!

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 15/12/2014 by in Columns Volkskrant.