De Betrouwbare Mannetjes

Voor een Betrouwbare Mening

15. Gezichtsverlies

‘Er is door het presidium een brief gestuurd aan mevrouw Voortman, we gaan vrijdag verder met ons gesprek, en ik heb er vertrouwen in dat we daar ook goed uit gaan komen.’ Ze gooide haar in beton gegoten glimlach nog een keer opzij en zag Linda Voortman. Moet je die kop zien. Die lijkt helemaal niet blij. Van Ojik ziet er gelukkig nog tevreden uit. Al dat doet ie dat natuurlijk altijd wel. Goh, leuke man eigenlijk.

De Betrouwbare Mannetjes hadden na alle berichten toch maar besloten ‘presidium’ te googelen toen Anouchka van Miltenburg, Linda Voortman en Bram van Ojik in beeld kwamen. Er was gelekt, GroenLinks-Kamerlid Voortman had de schuld gekregen, en er volgden een schorsing van een maand, aangifte, een snel tussenlekje naar de Telegraaf, en een strafrechterlijk onderzoek door de rijksrecherche. Kort verhaal goed: die hele Voortman bleek er niks mee te maken te hebben. Stom. Ach ja, komt in de beste presidia voor, zullen we maar zeggen.

Even verderop probeerden Van Miltenburgs partijgenoten het straffe asielgezicht in de plooi te houden. Want hoe krijg je dat Bed, Bad en Brood-ding in hemelsnaam uitgelegd? Een bad! In hartje Amsterdam! Misschien als het nog nèt wat soberder kon. Douche, deeg, dekentje? Spons, spelt, slaapzak? Klinkt al een stuk minder aanzuigend. Er moest een manier zijn om er met de schijn van een rechte rug uit te komen.

Gezichtsverlies. Je kan de meest exorbitante bonusregelingen verdedigen, met droge ogen beweren dat er voor Groningers met een omkering van de bewijslast niks verandert omdat aardbevingsschade nu ook al wordt vergoed (is gewoon zo). Je kan zelfs een Verwarde Vrouw voorzitter van de Tweede Kamer laten spelen. Alles, werkelijk alles, is geoorloofd, tot het punt dat gezichtsverlies dreigt.

Lagen oogschaduw, foundation en lippenstift worden bijgesmeerd in de hoop dat een zwevende PVV’er als Koen uit Hardenberg die zich op gezellige facebookpagina’s als ‘Nederland Mijn Vaderland’ verkneukelt om 400 verdronken vluchtelingen je misschien wel wat aantrekkelijker gaat vinden. En dan zit je dus zomaar op een doordeweekse dag voor iets dat zo evident zou moeten zijn tot half vier in het torentje voor de camera’s tegen Diederik Samsom te schreeuwen, krijg je een kiekje van een charmant gapende Klaas Dijkhof bij je ontbijt, en praat ook Van Miltenburg op vrijdag gerust nog een uur of vijf met lekkende Linda. Alles om maar te proberen er zonder kleerscheuren uit te komen.

En de make-up zit er inmiddels zo dik op, dat het gezicht van de gezellige VVD’er, die na een paar jaartjes publieke dienst in Den Haag eens kijkt voor welk bedrijf hij zich zal inzetten inmiddels bijna niet meer herkenbaar is. Iemand die niet eens de meest basale behoeften voor de allerarmsten aan zijn achterban kan verkopen, we zouden ook niet weten welk bedrijf daar op zit te wachten.

Voor de komende week adviseren wij u de volgende mening:

Fons de Poel schnabbelt bij voor ABN Amro en noemt Jesse Klaver een snotneus. Toch krijgt hij van ons zeven Brandpunten!

 

Veel plezier van uw nieuwe mening.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 20/04/2015 by in Columns Volkskrant.