De Betrouwbare Mannetjes

Voor een Betrouwbare Mening

21. Michael

De kopstukken van de organisatie waren zomaar van hun bed gelicht. Weg status. In de paar meters waarin ze naar de auto werden begeleid, gedegradeerd van getapte jongens tot ordinaire criminelen. En dat vanwege een paar rotte appels (en een handjevol raketwerpers). Arme Bandidos, in heupslip afgevoerd door de hermandidos.

De Betrouwbare Mannetjes waren nauwelijks bijgekomen van de hermafrodidos bij het Songfestival toen we wederom op een paar halfblote mannen werden getrakteerd. En dus moesten we weer aan Michael van Praag denken. Man. Dit hadden we toch nog gewoon kunnen winnen? Verdomme, Michael. Beetje voor het stemmen de kerk uitgegaan. Die functie had naar ons gemoeten.

Belastingvrijstellingen, allerhande snoepreisjes, het verkwisten van gemeenschapsgeld aan megalomane bouwprojecten. Wij kennen nog wel wat royalty die dat keurig in de vingers hebben en die heten heus geen Ali. Goed, het levert wat gemor op, maar als je even stilzit, wat spotprenten en boze brieven over je heen laat komen, kan je in mum van tijd weer door. Dat gezeur over een ondemocratisch instituut met ondoorzichtige verkiezingen. Alsof je de zetelverdeling van de Eerste Kamer niet ook gewoon van te voren kunt uittekenen. Zo gaan die dingen. Ook wij sturen bij tijd en wijle een zak geld naar Afrika om ze daar een beetje tevreden te houden.

Als je maar tijdig de schuld afschuift. Die trein is een miskoop, maar daar kon Karla niks aan doen want Tineke had het allemaal al vastgelegd, maar het was dus ook niet Tinekes schuld want ze moest van het Wim, en Camiel had jarenlang überhaupt geen informatie gekregen. Nou, dan houdt alles wel zo’n beetje op. Ja toch? Je kan moeilijk iedereen in de gaten houden, zouden ze in Zwitserland zeggen.

Iedereen vond de hervorming van de PGB een onzalig plan, maar we zijn er nu eenmaal aan begonnen dus nemen we de slachtoffers maar voor lief. Zo doe je dat. Dat weet elke Hollandse ex-voetballende Qatar-ambassadeur. Gewoon glashard als de eerste de beste Martin van Rijn het onverdedigbare blijven verdedigen en ondanks alles blijven denken dat juist jij de ideale persoon bent om de problemen op te lossen.

En als je het spel echt goed speelt, ben je uiteindelijk zelfs geen dader maar slachtoffer. Dan kan je bij wijze van spreken op dinsdag een hoogbejaard vrouwtje van het zebrapad af peren, om op vrijdag met de andere Toppers en een pauwenveer tussen de kadetjes door de ArenA te flaneren. De edele kunst van het verantwoordelijkheid afschuiven, Nederlandser dan een vinger in een dijk. Misschien was de corruptus interruptus van Van Praag wel precies dat. Nou goed. Laat die woestijnprins het maar oplossen. Steunen we die wel voorlopig. Aan ons heeft het in ieder geval niet gelegen.

Voor de komende week adviseren wij u de volgende mening:

Niet stoppen als het moet. Sepp Blatter is gewoon een Zwitserse Gerard Joling.

Veel plezier van uw nieuwe mening!

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 31/08/2015 by in Columns Volkskrant.