De Betrouwbare Mannetjes

Voor een Betrouwbare Mening

30. Logisch

Fotograaf en interpunctiemiskenner Ferry de Kok ramde zijn hele facebookpagina vol: ‘Ik heb gisteren na ruim een maand van vele uren hier en daar posten uiteindelijk Volkert van der Graaf als eerste na zijn vrijlating op de foto kunnen zetten, ik werd al door diverse mensen getipt als degene die hem als eerste op de foto zou zetten en ik moet zeggen ik legde mij die druk ook op, en dan is dat natuurlijk voor een paparazzifotograaf geweldig als je dan ook dé foto maakt waar heel Nederland over zal spreken vandaag voorpagina Telegraaf’. Die Ferry. Werd al door diverse mensen getipt. Dat die allemaal bij het Openbaar Ministerie werken, schreef hij er destijds gemakshalve niet bij. Brandpunt had zondag het balletje aan het rollen gebracht. De hele fotosessie bleek in scene gezet. En oh ja, die lul krijgt dus gewoon een uitkering.

Een uitkering, we konden het bijna niet geloven. Iemand die in koelen bloede een politicus heeft afgeknald blijkt er zomaar een dubieus normbesef op na te houden. De Betrouwbare Mannetjes waren de man wiens vrijlating volgens Fred Teeven tot maatschappelijke onrust zou leiden eerlijk gezegd al bijna vergeten, maar nu zaten we er weer lekker in. Kamervragen, een stuntelende minister, Jeroen Pauw mocht zelfs even bij Peter R. de Vries aanschuiven om naar diens vakkundige duiding te luisteren. Tafelgenoot en wachtgeldslachtoffer Hero Brinkman gooide een onverwachte knuppel in het hoenderhok. Of Peter R. de Vries voor zijn optredens in talkshows betaald kreeg? Schuchter keek Peter naar Jeroen. Waar was die vermaledijde Zapservice als je ‘m nodig hebt? ‘Ik ben maar een arme ZZP-er’ stamelde hij uiteindelijk. En dus mocht ZZPeter de volgende dag opnieuw opdraven. Dit keer voor iets waar hij werkelijk expert in is: betaald worden als expert.

Gesjoemel met emissiewaarden, Marco van Basten die in zijn column in Voetbal International de Cruijff-revolutie fileert, de necrobestiale praktijken van David Cameron die ons doen fantaseren over de vraag of minister Van der Steur zijn little piece of Ard in zijn Minervadagen netjes achter de rits heeft gehouden, er is weinig waar we meer plezier aan beleven dan het blootleggen van lulpraatjes.

Dat Cruijff iemand anders durft te verwijten via een niet-zelf geschreven column kritiek te uiten op de organisatie van Ajax, die hadden we misschien niet helemaal zien aankomen. Maar verder was het allemaal logisch natuurlijk. Fluwelen revolutie klinkt onderhand eufemistischer dan Arabische Lente, alle zelfstandigen zouden betaald moeten worden voor hun expertise, en dat Ferry de Kok (met alle respect voor Ferry de Kok) de meest fletse politieke moordenaar sinds Balthasar Gerards zomaar zou herkennen, dat was ook te mooi om waar te zijn. Ook Peter R. de Vries wist allang dat het allemaal in scene was gezet. Maar goed, die werd dan ook al door diverse mensen getipt als degene die dat als eerste zou zeggen.

Voor de komende week adviseren wij u de volgende mening:

Blij dat die week tegen pesten erop zit.

Veel plezier van uw nieuwe mening!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 29/09/2015 by in Columns Volkskrant.