De Betrouwbare Mannetjes

Voor een Betrouwbare Mening

34. Zorgen

Natuurlijk moét daar geen piemel in. Niets moet. En dat gekankerwijf en die middelvingers naar het College komen, zo zonder context, misschien ook niet helemaal netjes over. Ze zitten daar in Steenbergen gewoon heel hoog in hun emotie. Zijn gewone mensen hè? Mensen die bang zijn dat hun dochters straks niet meer over straat kunnen. Dus dan gaat het er soms wat ongepolijst aan toe. Uiteindelijk zijn het vooral bezorgde burgers. Dat is belangrijk om te erkennen. En juist daarom moet je naar ze luisteren. Op inspraakavonden, bij talkshows. Laat ze vooral hun zorgen uiten.

De Betrouwbare Mannetjes hadden al moeten luisteren hoe Pegida-kopstuk Ed aus Holland bij Pauw ongehinderd zijn (tikkie rechts-extremistische) zorgen mocht uiten, en waren na het volgen van de inspraakavond in Steenbergen compleet uitgeput. Volwassen kerels die woest hun armen de lucht in steken omdat ze niet op dezelfde bijval kunnen rekenen als bij hun facebookvrienden. Zelfs nadat de kinderen in bed lagen, werden we nog vermoeid met de dictatuur van gejengel. Niks luisterend oor. Net zo lang krijsen tot je door een gebrek aan autoriteit een tweede ijsje hebt afgedwongen. Nee, wij kunnen ons voorstellen dat ook u uw portie Bezorgde Burger zo langzaamaan wel heeft gehad.

Gelukkig hebben we inmiddels een prachtig alternatief in de aanbieding: de Bezorgdere Burger. Een wat stillere groep die zich momenteel nog wat laat overschreeuwen, maar in potentie vele malen groter is. De Bezorgdere Burger vreest de testosteronbommen die op steeds meer plekken in het land onze sporthallen vullen. De vreemde lieden die onze normen en waarden niet delen, die ervoor zorgen dat dochters van gemeenteraadsleden niet meer de straat op durven omdat ze bedreigd worden of een a capella piemellied te verduren kunnen krijgen. Die een oud-Kamerlid dat uit de kast durft te komen nog even een virtuele trap na geven of het democratisch proces verstoren door voorstanders van opvang te verhinderen op inspraakavonden hun mening te uiten, stenen door de ruiten te gooien, en hakenkruizen te kalken. De Bezorgdere Burger heeft dan misschien ook geen flauw idee waar de vluchtelingenstroom eindigt en wie dat dan allemaal moet gaan opvangen, hij moet zich daarnaast ook nog eens zorgen maken over de normalisering van extremistische drek.

En natuurlijk, het liefst horen we iemand die de zorgen een beetje sust. Iemand die naar iedereen luistert, zegt hoe we de problemen gaan aanpakken, en gewoon eens rustig uitlegt dat daarbij niemand helemaal zijn zin kan krijgen. Maar degene die daarvoor betaald wordt, is het het stilst van iedereen. Lamgeslagen, geen benul wat hij moet doen. Al die boze mensen. Die kan hij electoraal gezien toch nooit allemaal tevreden lachen? En dus houdt hij zijn mond. Stilzitten en hopen dat ook dit vanzelf weer over waait. De Bezorgdste Burger van Nederland, onze minister-president.

Voor de komende week adviseren wij u de volgende mening:

Maar grootmoefti, wat heeft u opeens een grote rol in de holocaust!

Veel plezier van uw nieuwe mening.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 20/04/2016 by in Columns Volkskrant.