De Betrouwbare Mannetjes

Voor een Betrouwbare Mening

42. Lul van het Jaar 2015

U heeft er een jaar op moeten wachten, maar hier is ie dan. Het eindejaarslijstje dat bovenaan menig lijstje met favoriete eindejaarslijstjes prijkt. Want het succes van de eerste editie is niet onopgemerkt gebleven. Vooral internationale lullen schoten dit jaar als paddestoelen uit de grond. Maar de Betrouwbare Mannetjes moeten streng zijn: eigen lul eerst. Gelukkig viel er in dit waanzinnig gave land genoeg te kiezen. Hubert Möllenkamp en z’n woningcorporatiecompensatiemaserati. Marcel Gelauff, die het ook achteraf helemaal prima vond om Tarik Z. herkenbaar in beeld te brengen. Of Bram Moszkowicz, die over de rug van nog vluchtend concertpubliek via twitter zijn haperende politieke ambities een slinger probeerde te geven. Het leek wel alsof iedereen zich wilde invechten. Helaas bleken sommige lulletjes net te klein. Geen plek dus voor vluchtelingenpornograaf Dominique Weesie. Zelfs Jan Roos viel, ondanks zijn knuppelachtige ding, net buiten de boot. Komt ie:

  1. Felix Rottenberg: PvdA-coryfee, beroepsruziemaker, en gevallen voorzitter van de Kanditaatstellingscommissie. Zette in één week zowel ‘bedrijfsleider’ Samsom als ‘supertechnocraat’ Dijsselbloem voor lul. Zei bij zijn boetedoening de fout bij zichzelf te zoeken, maar vond ‘m vooral in externe factoren: in het ene interview was geknipt, het andere duurde wel vier uur, hij had sowieso weinig ervaring met interviews, en oh ja, het was die dag heel warm.
  1. Anouschka van Miltenburg: Greep niet in waar het moest, en wel waar het niet moest. Deed onterecht aangifte tegen Kamerlid Linda Voortman. Lange tijd dachten we dat het chronische incompetentie was, maar nadat ze de shredder tweemaal had opgestart, het debat over haar eigen optreden lafjes uit de weg was gegaan, en straks weer gewoon naast Fred gaat zitten, weten we wel beter. Verwarde vrouw in een jaar vol verwarde mannen. Bij ons geen glazen plafond.
  1. Bert van Oostveen: Sloot een enorme teevendeal met Hiddink en Blind. Ontsloeg eerstgenoemde toen niemand daar meer om vroeg. Liet laatstgenoemde aan zijn lot over. Werd desondanks opnieuw verkozen. Kwalificeerde zich moeiteloos voor deze eindronde. Leek nog even concurrentie te krijgen van de bondscoach van het surrogaat-kalifaat, maar uiteindelijk kan er maar een de Bertste zijn.
  1. Halbe Zijlstra: Havik onder de duivenmelkers. Stelde met kenmerkende grijns onder zijn Klepzeikerscheiding uitgeprocedeerde asielzoekers op een lijn met Willem Holleeder. Verdedigde de partijhandicap van fraudeur Marc Verheijen en schilderde in een moeite door vluchtelingen af als siliconenzoekers. Speelt met angstaanjagend genoegen de hufter. Omdat we hem met een hogere notering vermoedelijk een plezier zouden doen, strandt hij hier.
  1. De Bezorgde Burger: De Grote Dikke Ik maakte het ons niet moeilijk. Hij stapte moeiteloos over de vrouw in de berm om de dikke BMW een rotschop te geven, gooide vol testosteron bommen naar AZC’s en gemeentehuizen, spuwde xenofobische rijmelarij op facebook en spandoek, en kreeg nog een bak begrip ook. Geen gemaar, gewoon een lul.

Voor de de rest van het jaar adviseren wij u de volgende mening:

Ik had zelf die Betrouwbare Lulletjes bovenaan gezet.

Veel plezier van uw nieuwe mening!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 20/04/2016 by in Columns Volkskrant.

Navigation