De Betrouwbare Mannetjes

Voor een Betrouwbare Mening

About

U leest iedere week de columns van mensen als Bert Wagendorp, Aleid Truijens, Bas Heijne en Sheila Sitalsing. En terecht. Stuk voor stuk goede, slimme columnisten met een uitstekende mening. De heren en dames weten perfect te verwoorden wat u eigenlijk vindt. En dus gooit u het op Facebook, op Twitter. Of u laat het ouderwets aan uw levensgezel aan de keukentafel lezen. En ook die knikt instemmend. Uw geest is gescherpt en het weekend kan van start.

Maar dan beginnen de problemen.

U bent diezelfde middag in de kantine van uw voetbalvereniging, zondag bij uw schoonouders, of u staat maandagochtend bij het koffieapparaat (‘Leuk weekend gehad?’), maar u kunt niets meer van al die goede meningen reproduceren. Het blijkt allemaal toch wat ingewikkelder beredeneerd dan u dacht en al snel bent u uw publiek kwijt.

En daar zijn wij dus voor. Als in de badkamer een vreemde putlucht hangt, belt u een mannetje. Als uw auto een gek geluid maakt wanneer u hard achteruit rijdt? U vraagt in uw kennissenkring om een mannetje. Bij voorkeur een betrouwbare. Dus waarom geen hulp zoeken als uw discussiemateriaal wat hapert? De Betrouwbare Mannetjes helpen u aan een afgepaste mening. Makkelijk te onthouden en eenvoudig toepasbaar.

Of het nou gaat om het rauw etende jongetje Tom Watkins en zijn moeder (raar mens, maar wat betreft worteltjes en ananas heeft ze gewoon een punt) of de homospeech van Paus Benedictus (heus niet de enige discriminerende bejaarde die u tijdens de kerstdagen zult horen). Wij zijn er voor u.

Zou het niet fijn zijn geweest als u op de verjaardag van de buurvrouw had kunnen zeggen dat de Project X rellen in Haren nooit zo uit de hand gelopen zouden zijn wanneer mensen gewoon eens zouden ophouden met dat kinderachtige verjaardag-gevier? Of wanneer u in het café de kastelein had kunnen tegenwerpen dat de Maya’s er misschien naast zaten, maar dat Maurice de Hond eind 1999 dagelijks op tv waarschuwde voor de verschrikkingen van de millenium bug en desondanks nog een heel aardige carrière met mislukte voorspellingen heeft weten op te bouwen? U kunt het zo gek niet bedenken of wij bieden u een handzame mening. Van bultrug tot grensrechter, van Zwarte Piet tot Sven Kockelmann.

Stopt u vooral niet met het lezen van de grote columnisten. Integendeel. Zie het als een fornuis (met wokbrander) van het beste merk. Prachtig, maar als het op reparatie aan komt, doet u er beter aan een betrouwbaar mannetje in te schakelen, in plaats van u te wenden tot de onbegrijpelijk vertaalde wirwar in de bijgevoegde handleiding.

Vanaf volgende week kunt u op ons rekenen. Op deze fraaie plek. Bijzonder goed ingevoerd en niet zelden in het bezit van exclusieve dossiers, gespreksverslagen en andere niet eerder gepubliceerde informatie. Wij leveren vakwerk en vragen daar een heel net prijsje voor. Dus zet ons maar vast in uw telefoon. Onder de B.

Melle Runderkamp (@mellerun) / Simon Hendriksen (@simonhendriksen)

Advertisements

4 comments on “About

 1. Jan Duyzer
  20/04/2014

  De collumn van 19 april: Geniaal. Met hoogste grapdichtheid ooit. Jan Duyzer

 2. joepmaas
  02/01/2016

  Vandaag jullie stuk in de VK, januari, voorzitter 2e kamer.
  Ten faveure is daar foutief gebruikt.
  Als u dan toch moeilijke woorden wil gebruiken was “ten detrimente” of gewoon “ten nadele van” juist geweest.
  Door het stof lijkt me hier op zijn plaats om betrouwbaarheid te herwinnen….

 3. peterpub
  06/10/2016

  vk 24-09-2016:
  “Het VVD-partijmantra voor de komende maanden kwam in vrijwel ieder antwoord van de premier terug.”
  DE mantra, mannetjes, niet het mantra…

 4. 76Lilian
  28/07/2017

  Hi blogger, i must say you have very interesting content here.
  Your website can go viral. You need initial traffic only. How to get it?

  Search for; Mertiso’s tips go viral

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s